Kuře s fazolovo-rukolovým salátem
Dietní a přesto chutné kuře s omáčkou z bylinek, podávané se salátem z bílých fazolí a rukoly.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 svazekbazalka čerstvá
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 svazeknať petrželová
1 stroužekčesnek
100 grukola
2 kscitrón
2 polévková lžícekapary sterilizované
2 lžičkahořčice dijónská
3 polévková lžíceolej olivový
4 kskuřecí prsa
400 gfazole bílé sterilované
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Ze dvou citrónů vymačkejte šťávu. Česnek oloupejte.
2.
Do mixeru dejte šťávu, bylinky, kapary, česnek, hořčici a dvě lžíce oleje. Vše rozmixujte na omáčku.
3.
Kuře omyjte, jemně naklepejte, osolte a opepřete.
4.
Na pánvi rozehřejte olej a kuře opečte ze všech stran.
5.
Fazolky ohřejte a smíchejte s rukolou a polovinou omáčky.
6.
Maso pokapejte zbylou omáčkou a podávejte s fazolovo-rukolovým salátem.
Hodnotit recept: