Hovězí polévka s domácími nudlemi
Vývar z hovězího masa a kostí, ochucený kořenovou zeleninou a s domácími nudlemi.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
příloha
Postup přípravy
Do hrnce s vodu vložíme omyté hovězí maso na polévku a morkové kosti.
Přidáme mrkev, celer, petržel a zelenou nať z petržele, celeru a libečku. Osolíme.
Když začne polévka vařit odstraníme hnědou pěnu, která se tvoří na povrchu. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké.
Polévku přecedíme přes sítko, přidáme nakrájenou mrkev na kolečka a domácí nudle. Nakonec posypeme na talíři zelenou petrželkou.
Nakonec posypeme na talíři zelenou petrželkou.
Domácí nudle připravíme z polohrubé mouky a vajíčka. Vypracujeme těsto, vyválíme a necháme chvíli usušit.
Potom těsto zamotáme nebo nakrájíme na dlouhé plátky, které krájíme na tenké nudličky.
Připravené nudle můžeme uvařit v osolené vodě nebo zavařit přímo do polévky. Nudle se nerozvaří.
Hodnotit recept: