Kančí z lesů Českého ráje
Kančí kýta den předem naložená, pečená na žampiónech, podávaná se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou. Jednoduchá příprava.
Autor receptu: rennnka
Ingredience
příloha
Postup přípravy
Připravíme si marinádu z oleje, 2ks nakrájené cibule na měsíčky, přidáme 1/3 pytlíčku koření divočina a 2 lžičky koření Staročech (speciální koření dětenické receptury - složení: sůl, paprika, hořčice, kmín, česnek, majoránka, chilli, pepř a jiné) - nemáme-li Staročecha, okořeníme kořením vypsané v závorce.
Kančí kýtu nakrájíme na plátky a den předem naložíme do připravené marinády.
Druhý den osmahneme na másle žampiony, přidáme naloženou kýtu a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo.
Zalijeme cca 0,5 litrem vývaru, popř. vlažné vody. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200 stupňů cca 1,5-2 hodiny.
Když je maso měkké zapražíme moukou a dochutíme vegetou, necháme ještě 10 minut péct.
Kančí kýtu podáváme se šťouchanými brambory, do kterých přidáme kousek másla a nadrobno nakrájenou jarní cibulku, osolíme dle chuti.
Dostupnější varianta, která je též výborná - místo divočiny použijeme kuřecí čtvrtky. DOBROU CHUŤ!!!
Hodnotit recept: