Tisícová polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Tisícová polévka

60 min. | polévka | 728 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka s kostičkami uzeného masa, mrkve, petržele, celeru, brambor a vejci je ochucena smetanou a zahuštěna krupicí.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakoření podravka
1 kslist bobkový
1 špetkapepř černý mletý
2 dlsmetana sladká
2 lvoda
2 ksvejce
4 polévková lžícekrupice
4 ksbrambory
4 polévková lžícezelenina mražená
400 gkrkovice uzená

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Uzené maso v tlakovém hrnci zalijte studenou vodou.

2.

Maso přiveďte k varu, krátce povařte a vodu slijte.

3.

Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.

4.

Maso zalijte 2l čerstvé vody, přidejte cibuli, bobkový list, pepř a uvařte doměkka.

5.

Vývar sceďte do jiného hrnce, maso po vychladnutí nakrájejte na kostičky.

6.

Brambory oloupejte a nakrájejte.

7.

Čistý vývar opět přiveďte k varu, vsypte mraženou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a brambory.

8.

Krupici si předem namočte.

9.

K vývaru přidejte maso, krupici a promíchejte.

10.

Povařte, až jsou brambory i zelenina měkké.

11.

Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na kousky.

12.

K bramborům přidejte koření podravka, vmíchejte vejce a zalijte ohřátou smetanou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 95,1kJ 728,4kJ
Bílkoviny 0,9g 6,7g
Tuky 0,5g 3,8g
Sacharidy 3,9g 30,1g
Cholesterol 18,9mg 145mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz