Tisícová polévka
Polévka s kostičkami uzeného masa, mrkve, petržele, celeru, brambor a vejci je ochucena smetanou a zahuštěna krupicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Uzené maso v tlakovém hrnci zalijte studenou vodou.
Maso přiveďte k varu, krátce povařte a vodu slijte.
Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
Maso zalijte 2l čerstvé vody, přidejte cibuli, bobkový list, pepř a uvařte doměkka.
Vývar sceďte do jiného hrnce, maso po vychladnutí nakrájejte na kostičky.
Brambory oloupejte a nakrájejte.
Čistý vývar opět přiveďte k varu, vsypte mraženou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a brambory.
Krupici si předem namočte.
K vývaru přidejte maso, krupici a promíchejte.
Povařte, až jsou brambory i zelenina měkké.
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte je na kousky.
K bramborům přidejte koření podravka, vmíchejte vejce a zalijte ohřátou smetanou.
Hodnotit recept: