Kuře na kořeněné rýži
Pečené kuře na mátě a česneku je podáváno s rýží ochucenou rajčaty, cibulí a sultánkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Celer očistěte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
Mrkev oškrábejte, omyjte a nakrájejte na malé kousky.
Pórek očistěte a nakrájejte.
Kuře omyjte, osušte a rozkrájejte na 8 porcí.
Do 1l vody dejte 1 lžičku soli, pepř, kmín, kajenský pepře a zeleninu.
Vše povařte 30 minut.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Česnek oloupejte a nasekejte.
Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a dužinu nakrájejte.
Kousky masa vyjměte z hrnce, vývar přeceďte do druhého hrnce a svařte na 400ml.
Mátu omyjte a otrhejte její lístky.
Rýži s cibulí, rajčaty a sultánkami přidejte do vývaru.
Za občasného míchání vařte asi 20 minut, až je rýže měkká. Zbylou tekutinu sceďte.
Mátu s česnekem, 1/4 lžičkou soli a pepřem smíchejte s olejem.
Troubu rozehřejte na 225°C.
Porce kuřete vložte do ohnivzdorné formy, potřete je olejem ochuceným kořením.
Pečte asi 15 minut.
Přidejte rýži a zapékejte další 3 minuty.
Nakonec ozdobte bylinkami.
Hodnotit recept: