Grilované maso se štouchanými brambory
V létě přijde vhod rychle a jednoduše zhotovené grilované maso. Výbornou přílohou jsou k němu šťouchané brambory.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupeme a rozčtvrtíme.
Vaříme v osolené vodě asi 20 minut.
Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, dvě na čtvrtky.
V pánvi rozehřejeme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme.
Brambory slijeme, přidáme máslo, cibuli a vše rozmačkáme.
Vepřové maso rozdělíme na medailonky.
Připravíme gril, krátce jej zahřejeme.
Maso okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením.
Na rožhavený gril pokládáme maso a ze všech stran asi 10 minut opečeme.
Na gril vložíme kukuřici a čtvrtky cibule.
Na talíř dáme několik kousků masa, štouchané brambory a jako přílohu kukuřici a cibuli.
Hodnotit recept: