Pečený tuňák na šalotkových bramborách | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečený tuňák na šalotkových bramborách

50 min. | hlavní chod | 3 282 kJ | 1 kus

Pečený tuňák s přílohou pečených brambor s šalotkou, fenyklem a trochou kopru.

Autor receptu: irongo

Ingredience

Přepočítat na  porci

na potření

3 lžičkašťáva citronová

na pánev

150 gfilety tuňáka

na pekáč

1 hrstkopr čerstvý
100 gbrambory
30 gfenykl čerstvý
5 lžičkaolej
50 gšalotka

podle chuti

sůl
pepř barevný

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, šalotku rozčtvrtíme,fenykl očistíme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno. V ohnovzdorné míse vče promícháme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Zakapeme přiměřeně olejem. Dáme do horkovzdušné trouby na cca 150 st. Občas promícháme, případně lehce podlijeme. Ke konci necháme směs lehce z vrchu ožehnout.

2.

Steak z čerstvého tuňáka osušíme, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme. Necháme lehce uležet.

3.

Rozpálíme olej na steakové pánvi a rychle opečeme tuňáka po obou stranách 3-5 minut.

4.

Brambory naservírujeme na střed talíře a navrch položíme tuňáka. Talíř ozdobíme kouskem citronu.

Hodnotit recept:

Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 850,4kJ 3 282,4kJ
Bílkoviny 10,2g 39,5g
Tuky 13,3g 51,2g
Sacharidy 10,2g 39,4g
Cholesterol 38,9mg 150mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz