Pečený tuňák na šalotkových bramborách
Pečený tuňák s přílohou pečených brambor s šalotkou, fenyklem a trochou kopru.
Autor receptu: irongo
Ingredience
na potření
na pánev
na pekáč
podle chuti
Postup přípravy
Oškrábané brambory nakrájíme na plátky, šalotku rozčtvrtíme,fenykl očistíme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno. V ohnovzdorné míse vče promícháme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Zakapeme přiměřeně olejem. Dáme do horkovzdušné trouby na cca 150 st. Občas promícháme, případně lehce podlijeme. Ke konci necháme směs lehce z vrchu ožehnout.
Steak z čerstvého tuňáka osušíme, zakápneme citronem, lehce osolíme a opepříme. Necháme lehce uležet.
Rozpálíme olej na steakové pánvi a rychle opečeme tuňáka po obou stranách 3-5 minut.
Brambory naservírujeme na střed talíře a navrch položíme tuňáka. Talíř ozdobíme kouskem citronu.
Hodnotit recept: