Nadívané žampiony
Pečené žampiony, nadívané jemnou mandlovou nádivkou a pórkem.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
nádivka
příloha
na pekáč
Postup přípravy
Omytým a osušeným žampionům odřízneme nožičky a kloboučky vydlabeme.
Změklé máslo utřeme se žloutky, solí, strouhankou, sekanými mandlemi a jemně posekaným zbytkem ze žampionů (podle potřeby můžeme přidat trochu mléka). Do hotové směsi zvolna vmícháme sníh ze dvou bílků.
Připravenou nádivkou vyplníme kloboučky ze žampionů (vnitřek osolíme popř. okořeníme podle chuti) a upravíme do vymazahého pekáčku.
Poklademe nakrájeným pórkem, plátky slaniny a plátky másla. Pečeme v troubě při teplotě 170 stupňů dozlatova.
Hodnotit recept: