Domácí bramboráky
Vynikající bramboráky s masem smažené na oleji.
Autor receptu: zadoticka
Ingredience
0,5 balíčekmajoránka sušená
1 kgbrambory
10 stroužekčesnek
150 gmouka hrubá
2 gpepř černý mletý
3 ksvejce
3 gsůl
300 mlolej na smažení
400 gmaso uzené
50 mlmléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory oloupeme, strouháme na hrubém struhadle do větší mísy. Přidáme na malé kostičky nakrájené maso, mléko, mouku, sůl a pepř, majoránku, česnek a vejce.
2.
Uhněteme těsto, necháme chvíli odležet a postupně smažíme na rozpáleném oleji.
3.
Podáváme nejčastěji s kyselým zelím.
Hodnotit recept: