Italské Lasagne
Lasagne s mletým masem z pravého a jedinečného domácího těsta.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Nakrájíme cibulku na malé kousky, osmahneme na oleji, přidáme nakrájený stroužek česneku a naloženou mletou zeleninu(mrkev, celer a petržel).
Přidáme mleté maso, orestujeme a přilejeme červené víno. Dusíme pod pokličkou cca 30 minut. Po dobu dušení podléváme vodou. Na závěr přidáme rozmíchaný rajčatový protlak s vodou. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme solí, pepřem a přidáme bazalku.
Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem. Uvaříme hustší kaši, kterou dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Připravíme nudlové těsto. Mouku smícháme s vejci a prohněteme. Rozválíme na tři stejné části(dle velikosti plechu).
Plech potřeme olejem a klademe vrstvy: těsto, masová směs a bešamelová omáčka. Opakujeme 3x a nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.
Hodnotit recept: