Italská polévka s mořskými plody
Hustá polévka se slávkami, krevetami, tuňákem, kalamáry a těstovinami, ve které se snoubí chuť a vůně vína, pomeranče, fenyklu a muškátového oříšku.
Autor receptu: pechmano
Ingredience
na ozdobu
omáčka
na pánev
podle chuti
Postup přípravy
Nakrájíme nadrobno cibuli, na plátky česnek, na kostičky zel. papriku a oloupaná rajská jablíčka. Nastrouháme celer. Necháme zpěnit na 3 lžících olivového oleje.
Přidáme pórek, mletou papriku, oregáno, bazalku, muškátový oříšek, kari, fenykl a nastrouhanou pomer. kůru. Celé promícháme, necháme 2 minuty povařit.
Dáme vařit 1l zeleninového bujónu. Do pánve přilijeme 1/2 sklenice omáčky Napoletana (Panzani), přidáme opláchnuté mořské plody a zakápneme citrónem. Po 5-ti minutách zalijeme bílým vínem.
Do vývaru přidáme tuňáka z konzervy s kapari, necháme uvařit.
Směs z pánve vlijeme do vývaru, přidáme těstoviny, smetanu ke šlehání, bobkový list a necháme 10 minut vařit.
Polévku servírujeme se zakysanou smetanou a propečenými bagetkami politými olivovým olejem.
Hodnotit recept: