Kynuté knedlíky s povidly | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kynuté knedlíky s povidly

80 min. | hlavní chod | 1 713 kJ/porce | Česká kuchyně | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Výborné povidlové knedlíky, nejvíce oblíbené u dětí.

Autor receptu: janatka

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 hrnekmléko
1 špetkasůl
1 ksdroždí čerstvé
1 ksvejce
1 polévková lžícecukr krupice
3 hrnekmouka polohrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 75
Čas vaření/pečení: 5
1.

Smícháme mouku, sůl, droždí, cukr, mléko a vejce.

2.

Necháme 60 minut kynout.

3.

Trháme kousky těsta a do každého dáme lžičku povidel, zabalíme a necháme ještě 15 minut kynout.

4.

Do vroucí vody házíme knedlíky a vaříme 5 minut(každý 2,5 minuty z jedné strany).

5.

Vyndáme z vody a několikrát propíchneme vidličkou nebo jehlicí na špízy.

6.

Podáváme sypané cukrem, kakaem, strouhaným tvarohem a rozpuštěným máslem poléváme kdo jak má rád.

Hodnotit recept:

Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 020,5kJ 1 712,8kJ
Bílkoviny 7,8g 13,2g
Tuky 1,9g 3,2g
Sacharidy 48g 80,5g
Cholesterol 36,4mg 61,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz