Trubičky s pařížskou šlehačkou
Kakaové trubičky plněné pařížskou šlehačkou máčené v čokoládě.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Na vál přesejeme mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, mleté ořechy a zpracujeme těsto.
Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a rádélkem na těsto nakrájíme obdélníky 4 x 6 cm a natáčíme je na plechové trubičky o průměru 1 cm.
Dáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 10 minut.
Ještě teplé je sundáme z plechových trubiček.
Vychladlé trubičky plníme pařížskou šlehačkou (Pařížská šlehačka: 1/4 l šlehačky a 7 dkg strouhané čokolády přivedeme k varu a dáme vychladit. Vychlazenou ušleháme.)
Oba konce trubiček namočíme v čokoládové polevě.
Hodnotit recept: