Kuřecí maso s paprikovými lusky
Pikantní kuřecí prsíčka na víně.
Autor receptu: jijina
Ingredience
Postup přípravy
Kuřecí prsa osolíme a opepříme.
Z paprikového lusku odstraníme jádřinec, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso opečeme dozlatova - asi 4 až 5 minut po každé straně. Pak maso vyjmeme a vložíme na teplý talíř a přikryté uchováme v teple.
Pánev důkladně vytřeme papírovou utěrkou, vlijeme do ní vývar, přidáme bazalku a povaříme. Přidáme nakrájenou papriku a vše vaříme ještě asi 3 minuty.
V šálku rozmícháme škrobovou moučku ve víně, vlijeme ji do pánve a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až je omáčka trochu zahoustlá. Pak ji přelijeme na prsíčka a ihned podáváme.
Podáváme s rýží.
Hodnotit recept: