Mrkvový guláš
Hovězí mrkvový guláš trochu jinak.
Autor receptu: veronika.m.
Ingredience
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,cibuli nahrubo, mrkev na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo, cca 10 minut. Přidáme bobkový list a tymián.Povaříme asi 5 minut, poté přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 170-180 stupňů.
Potom maso z kastrolu vyndáme a opečeme v něm cibuli s mrkví,dokud neztmavnou.Pak je posypeme moukou a zamícháme. Maso vrátíme k zelenině, promícháme, podlijeme pivem a přidáme kostku masoxu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.
Pečeme asi 2 a půl hodiny dokuď maso nezměkne. Během pečení hlídáme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Podáváme s rýží či bramborem.
Hodnotit recept: