Staročeská pečená kachna | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Staročeská pečená kachna

150 min. | hlavní chod | 5 091 kJ/porce | 6 porcí

Tento staročeský recept je z typických staročeských surovin. Kachna je pečená s jablky.

Autor receptu: marrie

Ingredience

Přepočítat na  porcí

na potření

1 špetkazázvor

náplň

4 ksjablko

příloha

1 lžičkazelí červené
1 porceknedlík bramborový

na pekáč

1 kskachna

podle chuti

sůl s kmínem

Postup přípravy

Čas přípravy: 150
1.

Očištěnou kachnu opláchneme, osolíme, okmínujeme a vnitřek potřeme zázvorem a naplníme půlenými jablky, dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě do zlatova při 175°C.

2.

Upečenou kachnu naporcujeme a ze zbylého výpeku připravíme šťávu. Pečená jablka podkládáme pod jednotlivé porce.

3.

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové knedlíky a je dobré přidat jako přílohu červené zelí.

Hodnotit recept:

Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 051,9kJ 5 091,1kJ
Bílkoviny 15,2g 73,6g
Tuky 19,9g 96,1g
Sacharidy 2,1g 10g
Cholesterol 68,9mg 333,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz