Mšeňáček
Směs mletého masa, uzeného boku a olomouckých tvarůžků okořeněná a upečená v troubě.
Autor receptu: listafka
Ingredience
Postup přípravy
Do mísy vyklepneme mleté maso, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme rozklepnutá vejce, přidáme koření(nesolíme – slané je to dost).
Zahustíme strouhankou, přidáme mléko. Promícháme, měla by vzniknout středně hustá směs, jako na sekanou. Podle potřeby přidáme strouhanku nebo mléko.
V pekáčku rozpálíme olej a rovnoměrně rozprostřeme směs. Pečeme asi při 180°C 25 minut, až se vytvoří kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: