Chlebový dort | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chlebový dort

90 min. | dezert | Oslavy | 1 419 kJ/porce | 10 porcí

Tip na recept
Chlebový dort

    Vynikající chlebový dort, který je naplněn šunkovo-česnekovou pomazánkou, celý je potřen pomazánkovým máslem a ozdoben, mini klobáskami, uzeninou, rajčátky, olivami a petrželkou.

    Autor receptu: aneryz

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    2 kschléb
    200 gpárečky koktejlové

    krém

    800 gmáslo pomazánkové

    na ozdobu

    200 guzenina
    5 gpetrželka kudrnka
    50 golivy bez pecek černé
    50 grajčata malá

    náplň

    100 gsmetana zakysaná
    300 gšunka
    300 gsýr smetanový tavený

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 90
    1.

    Z chleba okrájíme všechnu kůrku a podélně nakrájíme na tři pláty, čtyři pláty srovnáme na sebe a seříznema (např. podle dna z dortové formy) do pravidelného kruhu, poté promažeme čtyři pláty pomazánkou a pevně přitiskneme na sebe, ze zbylých plátků si vykrojíme menší plátky, které budou tvořit patro dortu, a také je promažeme pomazánkou, celý dort pak omažeme pomazánkovým máslem a zdobíme uzeninou, nakrájenou na tenké kolečka, aby jsme mohli vytvořit pěkné kornoutky, mini klobáskami, olivami, rajčátky a pusinkami z pomazánkového másla, které stříkáme cukrářským pytlíkem, dozdobíme petrželkou, a necháme min. hodinu v lednici vychladnout, lépe se tak krájí a servíruje.

    2.

    Z chleba důkladně okrájíme kůrku, a nakrájíme cca.1,5 - 2 cm. plátky, čtyři největší plátky srovnáme na sebe a podle dortové formy a nebo talíře okrájíme do pravidelného kruhu, z ostatních plátků srovnaných na sebe vykrojíme menší kruh, který bude dělat patro dortu.

    3.

    šunkovo - česneková pomazánka: utřeme máslový tavený sýr se zakysanou smetanou, dle chuti osolíme, přidáme utřený česnek a umletou šunku (popřípadě šunkový salám) pomazánkou promažeme chlebové plátky a přitiskneme k sobě.

    4.

    Promazané korpusy pomažeme pomazánkovým máslem a menší usadíme doprostřed velkého.

    5.

    Cukrářský pytlík si naplníme pomazánkovým máslem, a po obvodu zdobíme obě patra dortu, poté z tenkých plátků salámu tvoříme kornoutky a zdobíme po okrajích celý dort, dozdobíme klobáskami, rajčátky, olivami, petrželkou a podobně, dle chuti hostů, nebo oslavence, pro kterého dortík připravujeme.

    6.

    Hotový dort je dobré nechat minimálně hodinu (nejlépe však přes noc) v lednici, lépe se pak krájí a servíruje.

    7.

    Vynikající přílohou je dobře vychlazené pivečko.

    Hodnotit recept:

    Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 707kJ 1 419kJ
    Bílkoviny 4,2g 8,4g
    Tuky 15,6g 31,3g
    Sacharidy 2,7g 5,3g
    Cholesterol 0mg 0mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz