Tři vůně moře
Zapékané krevety, krabí maso a losos zalité ochucenou smetanovou omáčkou.
Autor receptu: chadzi
Ingredience
Postup přípravy
Omáčka: 2 lžíce zak.smetany, 1 kelímek smetany, 1 lžička rajčatového protlaku, 10 dkg sýra nastrouháme na jemno, citrónová šťáva z jednoho citrónu, sůl pepř. Všechny ingredience smícháme.
Na másle osmažíme žampióny. Osolíme, opepříme a ke konci vložíme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.
Krabí tyčinky a lososa nakrájíme na menší kousky, které potom spolu s krevetami zlehka osmažíme na oleji.
Rajčata rozpůlíme a vydlabeme. Vnitřek vyhodíme a dužinu nakrájíme na malé kostičky.
Do zapékací misky vložíme připravené maso, přidáme rajčata, zasypeme žampióny s jarní cibulkou a zalijeme omáčkou. Pečeme cca 45 minut na 200 stupňů.
Lze podávat buď s bagetou, néjlépe rozpečenou v horké troubě, nebo s pečenými brambůrkami.
Hodnotit recept: