Vepřové karé s houbovým ragů
Správná kombinace surovin je základem lahodného pokrmu. Na skok do lesa a dobrota je na světě.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Vepřové maso: Plátky lehce naklepeme a potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Nesolíme, jelikož marináda je dostatečně slaná. Houby očistíme, nakrájíme a pořádně opláchneme.
V pánvi rozpustíme máslo, a dáme na něj zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme podusit nakrájené houby a osolíme a posypeme troškou kmínu. Jakmile jsou houby podušené a měkké tak je lehce poprášíme hl. moukou a podlijeme cca 1 dcl vody, aby se nám postupně směs lehce zahustila a vznikla i trocha šťávy.
Hotové houbové ragů přendáme do jiné nádoby a udržujeme teplé. Vepřové marinované maso opékáme z obou stran na pánvi s troškou oleje a podáváme k houbovému ragů. Maso je minutkové tedy stačí opékat 3-5 minut z každé strany. Příloha nové brambory ve slupce.
Hodnotit recept: