Řezníkův dort
Dort vždy nemusí být jen sladká záležitost, ale také i slaná dobrota.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce Solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny. Maso po proležení řádně ještě propracujeme v celistvou hmotu.
Dortovou formu si vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a vložíme polovinu masové směsi.
Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme a vtlačíme do vložené masové směsi. Vzniklou náplň dortu (vejce) přikryjeme druhu polovinou masové směsi. Dobře sklepneme a stlačíme, aby ubylo ve směsi vzduchových bublin.
Vrchní část směsi mokrou rukou uhladíme a položíme na ni vepřovou tukovou blánou - bránicí.
Pečeme bez podlévání cca 45-60 minut. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva.
Hodnotit recept: