Maďarská masová směs s křupavými bramboráčky
Výborné speciální bramboráčky s maďarskou masovou směsí.
Autor receptu: pavlu
Ingredience
omáčka
příloha
Postup přípravy
Omyté maso odblaníme a po jemných vláknech nakrájíme na proužky.
V hrnci orestujeme na rozehřátém oleji cibulku a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání, dokud se maso na povrchu nezatáhne.
Dáme do tlakového hrnce, osolíme, vmícháme mletou sladkou i pálivou papriku, Promícháme, podlijeme trochou teplé vody maximálně do poloviny výšky masa a vložíme bujon. Dusíme 35 min. doměkka.
Šťávu můžeme zahustit hladkou moukou, osmahnutou nebo rozmíchanou ve vývaru. Nakonec masovou směs podle chuti osolíme a přidáme mletý pepř.
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a 3 zbylé brambory nahrubo,(aby se tvořily takové křupavé paprsky). Osolíme, přidáme majoránku, 2 vajíčka, drcený česnek a mouku.
Naběračkou do rozpáleného oleje vlijeme těsto. Vytváříme 4 bramboráčky na 1 pánvi (vytvoří se bramboráčkové paprsky), obrátíme a pečeme do zlatavé barvy. Bramboráčky jsou velice křupavé a chutné.
Hodnotit recept: