Zeleninový salát tety Evy
Zeleninový salát s těstovinami, šunkou a se sýrem Jade, naloženém ve smetanovo-majonézovém dresssinku, kořeněném chilli a bazalkou.
Autor receptu: jani25
Ingredience
Postup přípravy
Jadel si naložíme cca 5 - 7 dní předem. V míse smícháme majonézu, smetanu, nadrobno nakrájený Jadel, lisovaný česnek, okořeníme chilli a bazalkou, přelejeme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice na cca týden dní odležet, každý den promícháváme.
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na libovolné kousky.
Šunku nakrájíme na větší kousky a přidáme k zelenině.
Těstoviny uvaříme dle návodu al dente, necháme vychladnout a přidáme do zeleniny.
Osolíme a opepříme, vše dobře promícháme a dáme na chvíli do lednice odležet.
Salát dáme na talíř a přelijeme dressinkem s jadelem. Před servírováním můžete dozdobit čerstvou bazalkou a chilli papričkou.
Hodnotit recept: