Kuře ála kachna
Pečené kuře na kmíně, zelí a bramborové knedlíky. Tento pokrm je méně kalorický, než klasická pečená kachna.
Autor receptu: cendulka1234
Ingredience
těsto
na pekáč
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Kuře nasolíme, okmínujeme, dáme na pekáč a poklademe plátky másla. Podlijme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Nejprve pečeme přikryté, po 45 minut odkryjeme a pečeme za občasného podlévání dalších 20-25 minut.
Mezitím si připravíme zelí. Pokrájíme hlávkové zelí na nudličky. Dáme do kastrolu, podlejeme vodou, osolíme, okmínujem a dáme dusit. Mezitím na sádle dosklovita opečeme nakrájenou cibuli. Když je zelí podušené, zaprášíme jej hrstí hrubé mouky, zelí dále za stáleho míchání povaříme cca 10min. Poté zamícháme do zelí osmaženou cibulku a dochutíme cukrem, solí a octem.
Studené uvařené brambory oloupeme, nastrouháme, na vále je osolíme a zasypeme moukou a krupicí. Do středu hromádky uděláme důlek, do něho rozklepneme vejce a přidáme ocet. Napřed širším nožem a pak rukama zpracujeme pevné těsto. Z těsta uděláme pět podlouhých šišek, zavaříme je do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Uvařený knedlík vyjmeme, propícháme a když pára vyšla, nakrájíme na plátky.
Pečené kuře podáváme s na plátky bramborového knedlíku a zelím, to vše polijeme výpekem z pečeného kuřete.
Hodnotit recept: