Krůtí na sušených rajčátkách s paprikou a pestem
Barevná směs masíčka a zeleninky perfektně provokuje všechny smysly.
Autor receptu: listafka
Ingredience
marináda
Postup přípravy
Na marinádu použijeme olej z nakládaných paprik a rajčat, lze použít i jiný. Přidáme pepř, česnek, Harissu, nakládanou sušenou papriku a pálivou papriku.
Maso nakrájíme na kousky, ponoříme do marinády pečlivě promícháme. Necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
Do kastrolu vlijeme tuk i s kořením z marinády, rozpálíme (pozor na spálení papriky!) a maso prudce orestujeme. Pak podlijeme vodou a 2 dcl vína a dusíme asi 10 min.
Mezitím sušená rajčata a papriku přelijeme vařící vodou s 1 dcl vína a necháme odpočinout. Po 10 min. tuto směs přidáme k masu, necháme asi 5 min vydusit tuk a přidáme pesto. Vypneme a necháme, aby se chutě spojily, případně dochutím – pozor na sůl – koření ji může obsahovat dost!
Jako přílohu servírujeme těstoviny s kurkumou (nebo dle naší volby.
Hodnotit recept: