Olivový chléb
Netradiční domácí chléb upečený s olivami, oregánem a pepřem. Výborně bude chutnat se zeleninovou pomazánkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z mouky, droždí, soli a vlažné vody uhněťte pevné těsto.
Nechte je přikryté kynout na teplém místě.
Olivy Kalamata (v oleji nebo ve slaném nálevu) rozpulte a zbavte pecek.
Z těsta vyválejte dvě placky, jedna by měla být o kousek větší.
Plech vymažte tukem a vysypte moukou.
Větší placku položte na plech.
Těsto obložte olivami, okořeňte oreganem a pepřem.
Přiklopte druhou plackou, okraje dobře přitiskněte a povrch potřete olivovým olejem.
Propíchejte a nechte kynout 30 min.
Pečte v troubě předehřáté na 180° Celsia asi 30 minut.
Poznámka: suroviny jsou přibližně na 12 krajíců
Hodnotit recept: