Vepřové medailonky prokládané rajčaty a anglickou slaninou podávané s bramborami s cibulkou
Vepřová panenka prokládaná plátky rajčat a plátky anglické slaniny, přelitá brusinkovou omáčkou, servírovaná s bramborami s osmaženou cibulkou.
Autor receptu: jani25
Ingredience
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvy z obou stran, aby se nám zatáhla.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Medailonky prokládáme plátky slaniny a rajčaty a aby se nám při pečení v troubě nerozpadly, propíchneme je veprostřed párátkem, vložíme na vymaštěný plech a dáme do trouby vyhřáté na 180°C, pečeme asi 20 - 30 minut.
Brusinky povaříme s červeným vínem a okořeníme špetkou zázvoru.
Brambory oškrabeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě.
Červenou cibuli si oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dozlatova na oleji.
Tip na servírování: panenku dáme na talíř a opatrně vyjmeme párátko, aby nám zůstal komínek, brambory můžeme přidat k masu nebo servírovat zvlášť posypané osmaženou cibulkou.
Hodnotit recept: