Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a bramborovými noky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou a bramborovými noky

130 min. | hlavní chod | 5 314 kJ/porce | 2 porce

Tip na recept
kančí kýta s brusinkovou omáčkou a bramborovými noky

    Špikovaná kančí kýta přelitá brusinkovou omáčkou podávaná se smaženými bramborovými noky

    Autor receptu: jani25

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 hrnekkompot brusinkový
    1 špetkazázvor mletý
    1 ksvejce (L)
    10 dkgšpek
    20 dkgbrambory
    25 dlvíno červené
    50 dkgkýta z divočáka

    podle chuti

    sůl
    pepř černý mletý
    koření divoké

    podle potřeby

    olej
    mouka polohrubá
    tymián čerstvý

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 90
    Čas vaření/pečení: 40
    1.

    Kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, můžeme okořenit i kořením na zvěřinu.

    2.

    Trochu oleje smícháme s červeným vínem a přidáme ještě pár snítek tymiánu a naložíme do toho prošpikované maso. Necháme odležet v lednici den nebo dva, průběžně maso otáčíme.

    3.

    Maso vyjmeme a zprudka ho osmahneme na pánvi než se zatáhne, poté ho dopečeme v troubě na 180 stupňů, cca 20 - 30 minut.

    4.

    Brusinky povaříme s červeným vínem a okořeníme špetkou zázvoru.

    5.

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme, přidáme sůl, vejce, polohrubou mouku, zaděláme těsto, vytváříme noky, které smažíme na oleji.

    6.

    Tip na servírování: maso nakrájíme na silnější plátky, klademe přes sebe a přelijeme brusinkovou omáčkou, vedle poklademe dozlatova usmažené bramborové noky, zdobíme snítkou tymiánu.

    Hodnotit recept:

    Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 388,2kJ 5 314,3kJ
    Bílkoviny 0,5g 6,3g
    Tuky 3,5g 47,8g
    Sacharidy 0,6g 8,7g
    Cholesterol 10,6mg 145mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz