Chicken Palak
Jemně kořeněný čerstvý listový špenát s kuřecím masem připravený na olivovém oleji, cibuli, česneku, zázvoru, rajčatech a několika druhy koření. Podávané s plackami Chapati. Vyloženě zdravý pokrm, pocházející z oblasti Pandžábu.
Autor receptu: czechspecial
Ingredience
Postup přípravy
Do větší misky vložte kuřecí prsa nakrájená na kousky (3-5cm), přidejte jeden nastrouhaný zázvor (12cm), česnek (3 stroužky), šťávu z poloviny limetky, koření chicken masala, drcenou papriku chilli a lžíci soli. Vše promíchejte.
Do rozpálené pánve bez oleje vložte nahrubo nakrájené čerstvé špenátové listy, čerstvý koriandr, mátu a dvě chilli papričky. Nechte pod pokličkou 1 minutu spařit a poté přendejte bez chilli papriček do mixéru, promixujte na jemno a nechte odstát.
Do rozpálené pánvi s olejem vložte marinované kuřecí kousky a nechte vařit pod pokličkou zhruba 20minut, promíchávejte.
V poslední části potřebujeme další rozpálenou pánev s olejem, přidáme nastrouhaný česnek se zázvorem, poté v minutových intervalech přidáváme na jemno nasekané cibule, rozmixovaná rajčata, kari koření, zbytek chicken masaly, lžičku drceného chilli a koriandu. Osolte a přidejte kuřecí kousky. Zalejte 1dcl vody a na mírném stupni vařte.
Po pěti minutách přidejte rozmixovaný špenát, pokapejte zbytkem šťávy z druhé poloviny limetky, promíchejte a máte hotovo. Dle potřeby dosolte.
Podáváme s čerstvě krájeným zázvorem na nudličky a lžící zakysané smetany sypanou čertvě nasekaným koriandrem s plackami Chapati.
Hodnotit recept: