Chicken Palak | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chicken Palak

45 min. | hlavní chod | Oslavy | 1 970 kJ/porce | Indická kuchyně | 4 porce

Tip na recept
Chicken Palak

    Jemně kořeněný čerstvý listový špenát s kuřecím masem připravený na olivovém oleji, cibuli, česneku, zázvoru, rajčatech a několika druhy koření. Podávané s plackami Chapati. Vyloženě zdravý pokrm, pocházející z oblasti Pandžábu.

    Autor receptu: czechspecial

    Ingredience

    Přepočítat na  porce
    1 polévková lžícekoriandr mletý
    1 ksjogurt bílý
    1 kssmetana zakysaná
    1 polévková lžícepaprika chilli sušená drcená
    1 ksčesnek hlavička
    1 kslimetka
    2 kscibule kuchyňská
    2 kspaprika chilli
    2 ksrajčata
    2 polévková lžícekoření kari
    2 kszázvor čerstvý
    30 gmáta peprná
    50 mlolej olivový
    50 gkoriandr lístky čerstvé
    500 gkuřecí prsa
    500 gšpenát čerstvý

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 15
    Čas vaření/pečení: 30
    1.

    Do větší misky vložte kuřecí prsa nakrájená na kousky (3-5cm), přidejte jeden nastrouhaný zázvor (12cm), česnek (3 stroužky), šťávu z poloviny limetky, koření chicken masala, drcenou papriku chilli a lžíci soli. Vše promíchejte.

    2.

    Do rozpálené pánve bez oleje vložte nahrubo nakrájené čerstvé špenátové listy, čerstvý koriandr, mátu a dvě chilli papričky. Nechte pod pokličkou 1 minutu spařit a poté přendejte bez chilli papriček do mixéru, promixujte na jemno a nechte odstát.

    3.

    Do rozpálené pánvi s olejem vložte marinované kuřecí kousky a nechte vařit pod pokličkou zhruba 20minut, promíchávejte.

    4.

    V poslední části potřebujeme další rozpálenou pánev s olejem, přidáme nastrouhaný česnek se zázvorem, poté v minutových intervalech přidáváme na jemno nasekané cibule, rozmixovaná rajčata, kari koření, zbytek chicken masaly, lžičku drceného chilli a koriandu. Osolte a přidejte kuřecí kousky. Zalejte 1dcl vody a na mírném stupni vařte.

    5.

    Po pěti minutách přidejte rozmixovaný špenát, pokapejte zbytkem šťávy z druhé poloviny limetky, promíchejte a máte hotovo. Dle potřeby dosolte.

    6.

    Podáváme s čerstvě krájeným zázvorem na nudličky a lžící zakysané smetany sypanou čertvě nasekaným koriandrem s plackami Chapati.

    Hodnotit recept:

    Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 368,4kJ 1 970,2kJ
    Bílkoviny 6,9g 36,7g
    Tuky 4,6g 24,6g
    Sacharidy 6,7g 36g
    Cholesterol 11,7mg 62,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz