Chicken Palak | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chicken Palak

45 min. | hlavní chod | Oslavy | 1 970 kJ/porce | Indická kuchyně | 4 porce

Tip na recept
Chicken Palak
  • https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-uzivatel/MTUweDEwMC9sZWZ0L3RvcC9zbWFydC9maWx0ZXJzOnF1YWxpdHkoODUpL2ltZw/692524.jpg?v=0&st=KJ1rHxjlsn-JDK-qbDSG-g31eJ00q-1JidST51j4DEg&ts=1600812000&e=0

Jemně kořeněný čerstvý listový špenát s kuřecím masem připravený na olivovém oleji, cibuli, česneku, zázvoru, rajčatech a několika druhy koření. Podávané s plackami Chapati. Vyloženě zdravý pokrm, pocházející z oblasti Pandžábu.

Autor receptu: czechspecial

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 polévková lžícekoriandr mletý
1 ksjogurt bílý
1 kssmetana zakysaná
1 polévková lžícepaprika chilli sušená drcená
1 ksčesnek hlavička
1 kslimetka
2 kscibule kuchyňská
2 kspaprika chilli
2 ksrajčata
2 polévkové lžícekoření kari
2 kszázvor čerstvý
30 gmáta peprná
50 mlolej olivový
50 gkoriandr lístky čerstvé
500 gkuřecí prsa
500 gšpenát čerstvý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.

Do větší misky vložte kuřecí prsa nakrájená na kousky (3-5cm), přidejte jeden nastrouhaný zázvor (12cm), česnek (3 stroužky), šťávu z poloviny limetky, koření chicken masala, drcenou papriku chilli a lžíci soli. Vše promíchejte.

2.

Do rozpálené pánve bez oleje vložte nahrubo nakrájené čerstvé špenátové listy, čerstvý koriandr, mátu a dvě chilli papričky. Nechte pod pokličkou 1 minutu spařit a poté přendejte bez chilli papriček do mixéru, promixujte na jemno a nechte odstát.

3.

Do rozpálené pánvi s olejem vložte marinované kuřecí kousky a nechte vařit pod pokličkou zhruba 20minut, promíchávejte.

4.

V poslední části potřebujeme další rozpálenou pánev s olejem, přidáme nastrouhaný česnek se zázvorem, poté v minutových intervalech přidáváme na jemno nasekané cibule, rozmixovaná rajčata, kari koření, zbytek chicken masaly, lžičku drceného chilli a koriandu. Osolte a přidejte kuřecí kousky. Zalejte 1dcl vody a na mírném stupni vařte.

5.

Po pěti minutách přidejte rozmixovaný špenát, pokapejte zbytkem šťávy z druhé poloviny limetky, promíchejte a máte hotovo. Dle potřeby dosolte.

6.

Podáváme s čerstvě krájeným zázvorem na nudličky a lžící zakysané smetany sypanou čertvě nasekaným koriandrem s plackami Chapati.

Hodnotit recept:

Zpět na předchozí stránkuZpět na předchozí stránku

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 368,4kJ 1 970,2kJ
Bílkoviny 6,9g 36,7g
Tuky 4,6g 24,6g
Sacharidy 6,7g 36g
Cholesterol 11,7mg 62,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz