Kachna s meruňkovou nádivkou
Vynikající pečená kachna s chuťově netradiční nádivkou z meruněk a posypaná mandlemi. Sice náročné na přípravu, nicméně vhodné jako slavnostní oběd nejen během Velikonočních svátků.
Autor receptu: mirooo
Ingredience
omáčka
podle chuti
Postup přípravy
Kachnu očistěte, umyjte, osolte a opepřete.
Housku pokrájejte na kostičky a zalijte ji mlékem.
Meruňky pokrájejte na menší kousky.
K housce přidejte meruňky, vejce a skořici. Vše promíchejte.
Kachnu naplňte směsí a otvor uzavřete (provázkem nebo zašijte nití).
Kachnu dejte na pekáč a podlijte vodou.
V předehřáté troubě pečte asi 120 minut v zavřeném pekáči.
Během pečení podlévejte výpekem.
Z vody, škrobové moučky a ze šťávy z kachny připravte omáčku.
Směs nechte projít varem a podle chuti osolte a opepřete.
Mandle nasekejte na plátky a opražte.
Upečenou kachnu posypejte mandlemi a polijte omáčkou z výpeku.
Hodnotit recept: