Karamelové kostky
Korpus z karamelizovaného cukru upečeme a potřeme náplní z másla, medu, kondenzovaného mléka a ořechů. Koláč polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
poleva
těsto
Postup přípravy
Přidejte cukr a míchejte dokud se cukr nerozpustí.
Odstavte z ohně, přidejte mouku a vanilkový extrakt.
Promíchejte a nechte vychladnout.
Do vychladnuté hmoty přidejte vejce a vypracujte těsto.
Plech vyložte papírem na pečení.
Na plech naneste těsto.
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 20 minut.
Mezitím na středně velkém plameni rozpusťte v hrnci máslo.
Přisypte cukr, přidejte med, kondezované mléko.
Za stálého míchání vařte přibližně 10 až 13 minut, dokud nevznikne směs karamelové barvy.
V pánvi na malém ohni rozpusťte máslo.
Odstavte z plamenu, přisypte ořechy.
Na ještě teplý korpus rychle navrstvěte náplň.
Na chladném místě nechte ztuhnout.
Ve vodní koupeli roztopte čokoládu, přidejte olej a promíchejte.
Koláč polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: