Brusinko-čokoládové řezy
Smetanový krém s brusinkami na kakaovém korpusu s mletými lískovými ořechy. Řezy před servírováním posypeme čokoládovými hoblinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vystelte papírem na pečení.
Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.
Postupně po jednou přišlehejte vejce.
Kakao smíchejte s mletými ořechy, práškem do pečiva a s maizenou.
Sypkou směs poté vmíchejte do máslové směsi.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech.
Pečte asi 25 minut.
Vychlazený korpus opatrně vyklopte z plecu a odstraňte papír.
Brusinky opláchněte a společně s cukrem krupice vložte do hrnce.
Nechte projít varem 3 minuty, pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem dotuha. Vmíchejte brusinkovou směs.
Krém rozetřete na čokoládový korpus, povrch uhlaďte a nechte tuhnout v lednici aspoň 2 hodiny.
Zákusek nakrájejte na kouky, posypte hoblinkami čokolády a servírujte.
Hodnotit recept: