Francouzská polévka v hrníčku
Francouzská polévka s hovězím masem, mrkví, hráškem a žampiony. Pikantnější chuti docílíme přidáním pálivé mleté papriky. Podáváme s houskami zapečenými se sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lvývar hovězí
1 špetkasůl
1 lžícenať petrželová
100 gsýr ementál
100 ghovězí maso
100 gmrkev
100 ghrášek
4 kshouska
50 gžampióny čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky.
2.
Hovězí maso pokrájejte na proužky.
3.
Mrkev, hrášek a maso uvařte, dokud není vše měkké.
4.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
5.
Na rozehřátém oleji je opražte a uduste doměkka.
6.
Žampióny vložte k masu, osolte.
7.
Na talíři polévku ozdobte nasekanou petrželovou nať.
8.
K polévce podáváme housky zapečené se strouhaným tvdým sýrem.
Hodnotit recept: