Chléb s bramborami a slunečnicovými semínky
Kynuté těsto s bramborami a slunečnicovými semínky. Vytvarovaný bochník posypeme směsí semínek a upečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na vál
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout.
Oloupejte je a nastrouhejte najemno.
Droždí smíchejte s cukrem, lžící mouky, 50 ml vlažné vody a připravte kvásek.
Z mouky, 200 ml vlažné vody, připraveného kvásku, kmínu, octa, brambor a soli vypracujte vláčné těsto.
Potom zapracujte slunečnicová semínka.
Z těsta vytvarujte bochník, přeložte ho na plech posypaný moukou a nechte hodinu kynout.
Povrch posypejte směsí semínek a zlehka je přitiskněte.
Plech vložte do vyhřáté trouby spolu s malým kastrůlkem vody.
Při teplotě 180 °C pomalu pečte asi hodinu dozlatohněda.
Po dobu pečení dvakrát až třikrát potřete vodou.
Hodnotit recept: