Vepřové jehly s jablky
Špízy z vepřového masa, jablek a koleček citronu, potřené směsí z dijónské a kremžské hořčice, jablečné šťávy a oleje. Opékáme na grilu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omyté a osušené maso nakrájejte na malé kousky.
Jablka překrojte, odstraňte jádřince, nakrájejte na silnější měsíčky a zakapejte citronovou šťávou.
Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky.
Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citronová kolečka.
Připravte si marinádu: v misce smíchejte oba druhy hořčice s jablečnou šťávou a olejem.
Špízy potřete směsí a na chladném místě nechte hodinu marinovat.
Opékejte na grilu nebo na pánvi za stálého otáčení a potírání marinádou.
Hodnotit recept: