Pažitková polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pažitková polévka

35 min. | polévka | 926 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Polévka z kořenové zeleniny zavařená opraženou krupicí, vejcem a strouhaným sýrem a ochucená čerstvou pažitkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lvývar slepičí
1 špetkasůl
1 špetkaoříšek muškátový mletý
100 gzelenina kořenová
2 ksžloutek
2 hrstpažitka
50 gsýr eidam
50 gkrupice pšeničná
50 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.

Kořenovou zeleninu umyjte a nadrobno nastrouhejte.

2.

Na polovině másla orestujte zeleninu.

3.

Přidejte krupici, opražte dozlata, zalijte vývarem a vařte.

4.

Sýr typu eidam nastrouhejte.

5.

Druhou polovinu másla umíchete se žloutky, sýrem a osolte.

6.

Žloutky přimíchejte do horké polévky.

7.

Pažitku umyjte a nadrobno nasekejte.

8.

Nakonec přidejte do polévky pažitku a nastrouhaný muškátový oříšek.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 282,7kJ 925,8kJ
Bílkoviny 2,2g 7,1g
Tuky 4,8g 15,6g
Sacharidy 4,1g 13,4g
Cholesterol 55mg 180mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz