Pečený banán Gábiny Partyšové
Banán ochucený skořicovým cukrem, perníkovým kořením a nasekanými ořechy. Pečeme na grilu a podáváme s karamelem a šlehačkou.
Autor receptu: Gábina Partyšová
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Banán podél rozřízneme a podle chuti poprášíme skořicovým cukrem spolu s perníkovým kořením.
Poté posypeme sekanými jádry vlašských ořechů.
Zabalíme do alobalu a necháme na grilu z každé strany cca 5 minut opékat.
Banán vyndáme z alobalu, pokapeme karamelem a ozdobíme (nejlépe doma připravenou) ušlehanou smetanou, která se na dezertu krásně rozpustí a dotáhne jeho delikátnost.
Na zahradě utržená snítka máty je samozřejmě vítaná.
K zahození rozhodně není ani chuťově výraznější doprovodná ozdoba z plátků pomeranče, jahod, ananasu.
Hodnotit recept: