Hovězí maso na bylinkách
Hovězí maso posypané bylinkami, zalité vývarem s pivem a se skranelizovaným cukrem. Maso dusíme doměkka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
Lehce je naklepejte, mírně osolte a zprudka opečte v rozpáleném oleji.
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
Cibuli osmažte na pánvi v rozpáleném oleji, přidejte česnek a pepř.
Vytvořte směs vývaru a piva.
Polovinu masa rozložte na dno pekáče, osolte, posypejte bylinkami přidejte kousky bobkového listu.
Pak navrstvěte zbylé maso, posypejte bylinkami a zalijte směsí tak, aby bylo maso ponořené.
Cukr zkaramelizujte, rozpusťte v troše vody a přidejte k masu.
Zakryté maso dejte do horké trouby a duste doměkka.
Šťávu slijte do pánve, přidejte Maizenu rozmíchanou v troše vody a chvíli povařte.
Maso podávejte přelité šťávou a posypané bylinkami.
Hodnotit recept: