Skořicové hvězdičky s bílkovou polevou
Cukroví, které je typické v Německu a Rakousku, neobsahuje žádnou mouku. Je tedy vhodné i pro celiaky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Bílky vyklepněte do mísy a za postupného přidávání cukru je ušlehejte dotuha.
Opatrně vmíchejte také skořici, vanilkový cukr a strouhané mandle. Ty také můžete částečně nebo zcela nahradit strouhanými lískovými ořechy. Těsto by se nemělo lepit.
Přikryjte ho fólií a nechte asi hodinu odpočinout v chladničce.
Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválejte plát o tloušťce asi 5 mm. Vypichujte hvězdy a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 20 minut.
Vychladlé hvězdy ozdobte bílkovou polevou. Cukroví potřebuje alespoň 14 dní na rozležení.
Hodnotit recept: