Skořicové hvězdičky s bílkovou polevou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Skořicové hvězdičky s bílkovou polevou

90 min. | cukroví | Vánoce | 272 kJ/porce | 45 porcí

Cukroví, které je typické v Německu a Rakousku, neobsahuje žádnou mouku. Je tedy vhodné i pro celiaky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
3 ksbílek
250 gcukr krupice
1 lžičkaskořice mletá
1 balíčekcukr vanilkový
300 gmandle mleté

podle potřeby

cukr moučka

Postup přípravy

Čas přípravy: 70
Čas vaření/pečení: 20
1.

Bílky vyklepněte do mísy a za postupného přidávání cukru je ušlehejte dotuha.

2.

Opatrně vmíchejte také skořici, vanilkový cukr a strouhané mandle. Ty také můžete částečně nebo zcela nahradit strouhanými lískovými ořechy. Těsto by se nemělo lepit.

3.

Přikryjte ho fólií a nechte asi hodinu odpočinout v chladničce.

4.

Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválejte plát o tloušťce asi 5 mm. Vypichujte hvězdy a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5.

Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 20 minut.

6.

Vychladlé hvězdy ozdobte bílkovou polevou. Cukroví potřebuje alespoň 14 dní na rozležení.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz