Arašídový fondán
Měkká cukrovinka, jejíž příprava vám nezabere moc času, nadchne všechny milovníky arašídového másla
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
poleva
Postup přípravy
V pánvi rozpusťte máslo. Vmíchejte do něj hnědý cukr a mléko a přiveďte k varu. Vařte 2–3 minuty bez míchání.
Stáhněte z ohně a vmíchejte arašídové máslo a dřeň z vanilkového lusku.
Moučkový cukr prosejte do mísy a zalijte ho horkou máslovou směsí. Vařečkou vymíchejte hmotu dohladka a vlijte ji do formy o rozměrech asi 20x20 cm vyložené pečicím papírem.
Povrch uhlaďte a hmotu nechte vychladnout a ztuhnout v lednici. Pak z ní nakrájejte kostky o velikosti 3x3 cm.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a vmíchejte do ní máslo. Na každou kostku naneste lžičkou trochu čokolády, posypejte oříšky a nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: