Zelné závitky v rajské omáčce
Vitaminu C je v něm víc než v pomerančích a přitom je směšně levné. Navíc ho seženete po celý rok. Zelí je zkrátka držák!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Zelné listy spařte horkou vodou a vyřízněte jim tuhé košťály. V míse smíchejte maso, nevařenou rýži, nadrobno nasekanou cibuli a utřený česnek, sůl, pepř a oregano.
Masovou hmotu dejte vždy na silnější stranu listu, přehněte boky dovnitř a zarolujte směrem ke špičce.
Na oleji opečte přímo v pekáči závitky, poprašte je moukou a zalijte protlakem smíchaným s rajčaty, přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list a podle chuti osolte. Pečte při 160 °C zakryté.
Občas zkontrolujte, zda se šťáva nevsákla, a podle potřeby ji dolijte vodou nebo vývarem (při použití vývaru ovšem uberte hned od začátku sůl).
Hodnotit recept: