Perníčky s lískovými oříšky a polevou
Z perníkového těsta vykrájená srdíčka, hvězdičky a další tvary potřené směsí z cukru moučky a citronové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku s práškem do pečiva smíchejte s mletými ořechy, s citronovou kůrou a se všemi druhy koření.
Zapracujte vejce a med a vymíchejte pevné hladké těsto.
Nechte v chladu přes noc uležet.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Plech vyložte pečicím papírem.
Těsto rozválejte na pomoučené desce na plát silný asi 1,5 cm.
Vykrajujte různé tvary (srdíčka, hvězdičky, stromečky), rozložte je na plech.
Pečte asi 25 minut.
Upečené perníčky nechte vychladnout.
Cukr moučku smíchejte s citronovou šťávou nebo se sirupem malinovým.
Pomocí štětce povrch perníčků potřete.
Zbytek polevy využijte podle fantazie pro další zdobení.
Hodnotit recept: