Bábovka s červeným vínem a čokoládou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bábovka s červeným vínem a čokoládou

90 min. | moučník | 1 135 kJ/porce | 20 porcí

Netradiční recept na tradiční moučník. Při přípravě těsta se místo mléka či vody používá svařené červené víno.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
250 mlvíno červené
2 ksskořice celá
1 lžičkahřebíček celý
300 gtuk hera
250 gcukr krystal
380 gmouka polohrubá
1 lžičkaskořice mletá
1 lžičkakakao
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
150 gčokoláda na vaření

na formu

1 polévková lžícetuk
1 hrstmouka hrubá

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Den předem svaříme víno s tyčinkami celé skořice a hřebíčky. Koření necháme pečlivě vyluhovat, druhý den víno přecedíme.

2.

Heru a cukr vyšleháme do pěny. Postupně po jednom do ní zašleháme vejce, skořici a kakao. Nakonec do těsta postupně přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a víno.

3.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. V troubě vyhřáté na 170°C pečeme 45 až 60 minut. Ke konci pečení teplotu snížíme na 150°C a dopečeme.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz