Pikantní drůbeží roláda se zeleninou
Kuře nebo krůtí prsa jsou naplněná anglickou slaninou, šunkou, sýrem a zeleninovou směsí, ostrou hořčicí a voní po česneku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Oloupaný česnek také nakrájejte. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
Na lžíci másla osmahněte cibuli a česnek a po chvilce i žampiony.
Do pánve přidejte očištěnou papriku nakrájenou na nudličky a vejce, osolte, mírně opepřete.
Vše společně promíchejte, chvíli osmažte a poté stáhněte z ohně.
Vykostěné kuře nebo krůtí prsa rozkrojená na plát naklepejte, lehce osolte.
Maso potřete ostřejší hořčicí, rozložte na ně anglickou slaninu, šunku a sýr (sýr můžete i nakrájet na kostičky a vmíchat do náplně).
Plátky masa poklaďte připravenou náplní a maso sviňte do rolády a převažte.
V pekáčku rozehřete máslo a roládu opečte, poté podlijte trochou horké vody a pečte dozlatova.
Během pečení přelívete vypečenou šťávou s máslem, případně opět podlejte a jednou obraťte.
Hodnotit recept: