Kuře na víně II. | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuře na víně II.

60 min. | hlavní chod | 1 318 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Naporcované kuře se společně s cibulí, česnekem, žampióny podlijí červeným vínem a upečou ve troubě.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kskuře
1 svazektymián
1 polévková lžíceolej
1 špetkasůl
100 mlvývar slepičí
150 gžampióny čerstvé
2 stroužekčesnek
250 gcibule kuchyňská
3 kslist bobkový
350 mlvíno červené

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Kuře umyjte, osušte, osolte a rozdělte na 6 částí.

2.

Cibule oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

3.

Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

4.

Žampióny očistěte a taktéž nakrájejte na tenké plátky.

5.

Menší plech vymažte olejem.

6.

Vložte kousky masa, cibuli, česnek, žampióny.

7.

Přidejte koření: bobkový list, osolte a posypte nasekaným tymiánem.

8.

Vše zalijte červeným vínem.

9.

V předehřáté troubě pečte asi 10 minut, dokud se víno nevypaří.

10.

Pak přilijte slepičí vývar a zakryté pečte dalších 20 minut.

11.

Posledních 5 minut vyjměte poklici a maso dopečte do růžova.

12.

Kuře podávejte s čerstvou bagetou nebo vařenými brambory s petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 422,7kJ 1 317,7kJ
Bílkoviny 7,1g 22,3g
Tuky 3,1g 9,7g
Sacharidy 2,1g 6,4g
Cholesterol 34,8mg 108,3mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz