Naporcované kuře se společně s cibulí, česnekem, žampióny podlijí červeným vínem a upečou ve troubě.
Autor receptu: Redakce
Kuře umyjte, osušte, osolte a rozdělte na 6 částí.
Cibule oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Žampióny očistěte a taktéž nakrájejte na tenké plátky.
Menší plech vymažte olejem.
Vložte kousky masa, cibuli, česnek, žampióny.
Přidejte koření: bobkový list, osolte a posypte nasekaným tymiánem.
Vše zalijte červeným vínem.
V předehřáté troubě pečte asi 10 minut, dokud se víno nevypaří.
Pak přilijte slepičí vývar a zakryté pečte dalších 20 minut.
Posledních 5 minut vyjměte poklici a maso dopečte do růžova.
Kuře podávejte s čerstvou bagetou nebo vařenými brambory s petrželovou natí.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 422,7kJ | 1 317,7kJ |
Bílkoviny | 7,1g | 22,3g |
Tuky | 3,1g | 9,7g |
Sacharidy | 2,1g | 6,4g |
Cholesterol | 34,8mg | 108,3mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage