Prešporské kuře
Opečené kuře na slanině se dochutí žampionovou omáčkou a podává se s rýží.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Kuře umyjte a osušte.
Poté jej naporcujte, osolte a opepřete.
Slaninu nakrájejte na malé kousky.
Na rozpáleném oleji slaninu chvíli osmažte.
Přidejte jednotlivé porce kuřete a opečte je ze všech stran.
Poté maso podlijte vývarem a duste do měkka.
Mezitím očistěte žampióny a nakrájejte je na plátky.
Asi 15 minut před dokončením přípravy kuřete vložte houby a dále duste.
Nakonec maso podlijte rozmíchanou smetanou a nechte ještě projít varem.
Pokud je omáčka řidčí, zahustěte ji moukou a ještě provařte.
Maso podávejte s rýží nebo těstovinami ozdobenými listy hlávkového salátu.
Hodnotit recept: