Medově hořčicové kuře
Kuřecí stehna naložená v medové marinádě s hořčicí jsou upečena dokřupava.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 polévková lžícemed
2 lžičkahořčice francouzská
3 polévková lžíceolej olivový
6 kskuřecí stehno
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Marináda: do mísy dáme med, hořčici a olej. Vše dobře promíchejte.
2.
Kuřecí stehna umyjte, osušte, osolte a chvíli nechte odležet.
3.
Maso důkladně potřete marinádou a dejte na pekáč.
4.
Troubu předehřejte a maso upečte dohněda.
5.
Podávejte s rýží nebo se zeleninou kaší a salátem.
6.
Pozn. Elektrická trouba: 180 °C Teplovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 – 4
Hodnotit recept: