Usmažené vaječné omelety jsou plněny podušenou kapustou se smetanou, česnekem a taveným sýrem. Recept patří do sbírky bezmasých pokrmů.
Autor receptu: Redakce
Kapustu omyjte, vyřízněte tuhou část a hlávku nakrájejte na širší nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olej, zpěňte cibuli, přidejte kapustu a duste pod pokličkou.
Česnek oloupejte a prolisujte.
V kastrůlku na mírném ohni rozpusťte tavený sýr, přidejte smetanu a česnek. Nevařte.
Směs vmíchejte do kapusty a ještě chvíli duste.
Smíchejte vejce, vodu, sůl a papriku, vytvořte těsto na omelety.
Na rozpáleném tuku usmažte omelety (neobracejte je).
Sýr nastrouhejte.
Omelety naplňte dušenou kapustou, přeložte je napůl.
Omelety posypte strouhaným sýrem a duste na mírném ohni, dokud se sýr neroztaví.
Papriku očistěte a nakrájejte nadrobno.
Hotové omelety ozdobte paprikou a posypte petrželovou natí.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 339,6kJ | 2 255kJ |
Bílkoviny | 4,8g | 31,9g |
Tuky | 4,9g | 32,3g |
Sacharidy | 5,4g | 35,6g |
Cholesterol | 88,8mg | 589,4mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage