Chorvatská blitva
Fazolové lusky, brambory a špenátové listy tvoří základ chorvatského tradičního jídla s poměkud nepříliš vábným názvem Blitva.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
příloha
1 kgbrambory
1 balíčekfazolky zelené čerstvé
1 svazeklisty špenátové
1 polévková lžícesůl
1 hrnekolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, fazole lehce pokrájíme a špenátové listy opereme a ručně natrháme na kusy.
2.
Fazole vaříme v osolené vodě jako první, jelikož se vaří nejdéle.
3.
Brambory a špenátové listy vaříme společně, dokud brambor nezměkne.
4.
Pak vylijeme vodu a přidáme hotové fazole, osolíme a s olivovým olejem rozhodně nebudeme šetřit.
Hodnotit recept: